Krešimir Mišak: DUHOVNI RATNIK

Krešimir Mišak lansirao je svoju novu knjigu! Riječ je o Telediskovom naslovu 'Duhovni ratnik i beskrajni kozmički orgazam' kojeg možete pronaći u prodaji po cijeni od 160,00 kuna i dodatnom popustu. Slijedi izvadak iz uvoda knjige.

With shipment Overseas for 30,00 kn
Cijena
Cijena: 128,00 kn
Opis

autor: Krešimir Mišak
kategorija: Tajna povijest čovječanstva
godina izdanja: 2016
info: 493 stranice, meki uvez, B5 format
cijena: 160 kn

Kao netko tko je život posvetio istraživanju učenja tibetanskog budizma koja u svoj fokus stavljaju upravo ljudski um, upoznavši Šokrea bilo mi je iznimno zanimljivo naići na nekoga tko se istim područjem bavi kao istraživački novinar - direktno na terenu. U doba kada se 'ozbiljno' istraživačko novinarstvo ponajprije svodi na mučno istraživanje nečijeg prljavog rublja, susresti osobu koja je spremna uskočiti u duboko more vlastite (pod)svijesti, pritom opremljenu samo iskrenom radoznalošću i željom da se na licu mjesta uvjeri kako 'živi svijest' - pa, takve hrabre intronaute se ne susreće svaki dan.

Kakav je pisac, takva je i knjiga koja je pred vama: opsežno štivo brojnih istraživanja od kojih je dobar dio autor proveo na vlastitoj koži. Ona predstavlja pokušaj da se o području koje je misteriozno poput svemira progovori iz perspektive koje bacaju drugačije svjetlo na dosege i potencijale naše percepcije, naizgled toliko ograničene i predodređene vanjskim uvjetovanjima oko nas.

Osobno držim da je glavni cilj ove knjige upravo taj - poziv na radikalno preispitivanje svega što znamo o sebi i svijetu u kojem živimo. Jednom kad se upustimo u taj proces i on postane dio osobnog iskustva, više nećemo moći živjeti od parola čiji je rok trajanja davno istekao, kao pokvarenoj robi koja na nas vreba sa svih strana. 'Istina će vas osloboditi' - nikada ta tvrdnja nije bila aktualnija nego dana, ali istina koja je nudi dogmatske odgovore, već istina u vidu neposrednog, uvijek živog i narastajućeg iskustva o misteriju kojeg nazivamo život.

Mihajlo Pažanin u predgovoru knjige

student financial help center