Znanost

Komuniciraju li biljke i jesu li po inteligenciji bliske ljudima i životinjama pitanje je na kojem se lome mnoga razmišljanja i pokreti još od istraživanja Clevea Backstera.
Dokumenti koji nastoje predvidjeti buduća kretanja najčešće idu u smjeru nacionalnih strategija, futurističkih ideja ili rezonskih analiza.
Da su sumnje u kemijski napad u Doumi sve snažnije nakon ulaska zapadnih novinara u grad, vidi se već po naslovima i javljanjima s terena.
Prije više desetljeća izumitelj Maurice Ward proizveo je toplinski otporan materijal koji je mogao odoljeti nevjerojatno snažnim silama. Pitanje je zašto ovaj izum nije promijenio svijet?
U Sjedinjenim Državama istraživački tim pod vodstvom Državnog sveučilišta New Yorka u Buffalu razvio je beskontaktni sustav autentifikacije koji može skenirati dimenzije korisnikova srca kao jedinstveni identifikator za autentifikaciju uređaja.
U svibnju 2018. godine u sjedištu Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) u Genevi, Švicarska, održat će se 40. stručna sjednica za ovisnost o drogama (ECDD), koja će biti posvećena iznošenju preliminarnih…
Nakon što su britanske tiskovine doslovce preplavljene 'šokantnim otkrićem znanstvenika', samo istraživanje dvaju znanstvenih timova napokon je dobilo potrebno medijsko praćenje.
Najpoznatija legalna droga suvremene civilizacije - šećer - podvrgnuta je znanstvenoj studiji na novozelandskom sveučilištu Otago gdje je napokon dokazano postala otkrila svoje karakteristike, slične ostalim narkoticima.
Eterometrija, egzaktna znanost mjerenja energije bez mase (etera), nova je biofizička i nanometrijska znanost, odnosno znanstvena disciplina koju su razvili dr. Paulo N. Correa i Alexandra N. Correa, i to…
Podcast Inkubator i njegovo sedamdeset i deveto izdanje u MiS Studio je doveo Ivana Vorasa, autora knjige "The Sceptic's guide to Bitcoin, Cryptocurrencies and the Blockchain: Everything you're afraid to…
Stranica 1 od 20
student financial help center