Znanost

U Sjedinjenim Državama istraživački tim pod vodstvom Državnog sveučilišta New Yorka u Buffalu razvio je beskontaktni sustav autentifikacije koji može skenirati dimenzije korisnikova srca kao jedinstveni identifikator za autentifikaciju uređaja.
U svibnju 2018. godine u sjedištu Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) u Genevi, Švicarska, održat će se 40. stručna sjednica za ovisnost o drogama (ECDD), koja će biti posvećena iznošenju preliminarnih…
Nakon što su britanske tiskovine doslovce preplavljene 'šokantnim otkrićem znanstvenika', samo istraživanje dvaju znanstvenih timova napokon je dobilo potrebno medijsko praćenje.
Najpoznatija legalna droga suvremene civilizacije - šećer - podvrgnuta je znanstvenoj studiji na novozelandskom sveučilištu Otago gdje je napokon dokazano postala otkrila svoje karakteristike, slične ostalim narkoticima.
Eterometrija, egzaktna znanost mjerenja energije bez mase (etera), nova je biofizička i nanometrijska znanost, odnosno znanstvena disciplina koju su razvili dr. Paulo N. Correa i Alexandra N. Correa, i to…
Podcast Inkubator i njegovo sedamdeset i deveto izdanje u MiS Studio je doveo Ivana Vorasa, autora knjige "The Sceptic's guide to Bitcoin, Cryptocurrencies and the Blockchain: Everything you're afraid to…
Nova znanstvena studija potvrđuje kako Ayahuasca stimulira mozak i pomaže u borbi protiv Alzheimera i Downovog sindroma, prenosi RT.
Fenomen umjetnog svjetla i zagađenosti svjetlošću nije nov. Iako je Hrvatska još jedna od rijetkih oaza s par lokacija bez svjetlosne zagađenosti, svijet se našao u povelikom problemu.
Da je priča o modifikaciji meteoroloških prilika već odavna poznata, govori storija iz 2012. godine kada je Katar za potrebe britanske kraljevske obitelji stvorio oblake tijekom njihovog posjeta.
Na zalasku dugog, vrelog ljeta, svi smo zahvalni na brojnim zdravstvenim dobrobitima izlaganja sunčevim zrakama, no malo tko je bio svjestan nove i vrlo uzbudljive paradigme o prikupljanju energije iz…
Stranica 1 od 20
student financial help center