Ubuntu festival: Tellinger, Cremo, Uvarov i Osmanagić oduševili gledatelje

Napisao  Pročitano 873 puta

U južnoafričkom gradu Nelspruit, održan je prvi Ubuntu festival od 12.-15. aprila 2018. Festival je okupio internacionalni tim predavača, istraživača, muzičara i izlagača iz deset zemalja.

 

 

Pod geslom 'Tijelo, um i duh' (Body, mind and spirit) stotine posjetilaca imali su priliku da uživaju u novim znanjima i ugodnoj cjelodnevnoj muzici. Organizator festivala bio je autor, istraživač i osnivač Ubuntu pokreta i filozofije kontribucionizma Michael Tellinger. Među učesnicima su bili i autor djela 'Zabranjena arheologija' (Forbidden Archaeology) Michael Cremo i ruski graditelj piramida Valery Uvarov.

 

Jedan od kljulnih govornika Festivala bio je i pronalazač bosanskih piramida dr. Semir Osmanagić. Tokom dvije prezentacije on je iscrpno govorio o fenomenu piramida u svijetu, megalitnim lokacijama, te svrsi piramida i megalitnih krugova kao energetskih mašina. Ovo je bila još jedna prilika za promociju Bosanske doline piramida, ovaj put po prvi put na tlu Južne Afrike i poziv svim prisutnima da posjete Visoko i srce BiH.

student financial help center