Nastavak cenzure: Blokirana Ickeova Facebook stranica zbog 'govora mržnje'

Napisao  Pročitano 3311 puta

Veliki cenzorski val zahvatio je Facebook i formirane mreže putem velikog broja prijava gase nepoćudne stranice. Tako uopće ne čudi da se i David Icke našao u mreži zabrane javnog djelovanja.

 

 

Kvazi-liberalni javni prostor pronašao je platformu brutalne cenzure tuđih razmišljanja i teorija, a to je tzv. 'Fake News' spektar. U njemu se pronalaze i desnica i ljevica, ali i brojni istraživački novinari, 'teoretičari zavjere' i autori. David Icke je u posebnom problemu jer bi zbog prijave 'antisemitizma' i 'govora mržnje' mogao trajno izgubiti iznimno popularnu stranicu sa skoro milijun fanova.

 

Brzo je otvorio novi račun koji broji već 30.000 lajkova, no to nije ni izbliza popularno kao dosadašnji i trebat će dosta vremena za dostizanje prijašnje brojke. Zato i sam Icke apelira da svaki lajker zaspe Facebook s upitima što se u cijeloj situaciji uopće i dogodilo. Hoće li to pomoći teško je reći, a ovaj trend cenzure kao elementa 'borbe za slobodu govora' orvelijanski utječe na javni prostor...

student financial help center