NAJAVA 2017: Spektakularna godina uz Ickea, Hancocka i odlična Telediskova izdanja

Napisao  Pročitano 5925 puta

Naredna godina u svijetu alternative bit će daleko najaktivnija ako kao referentnu točku promatramo proteklo desetljeće. Bit će odličnih knjiga, velesajam, a tu su i predavanja najpoznatijih alternativaca.Kako događanja, predavanja i promocija ima zaista pregršt, najbolje ih je kronološki poredati sukladno datumima i mjesecima.

SIJEČANJ

23.01. - Izlazak knjige 'Subliminal Messages' - Ratko Martinović

Engleski prijevod hrvatske uspješnice 'Subliminalne poruke' otvara vrlo zgusnutu autorsku godinu ovog hrvatskog pisca i novinara. Kindle izdanje ići će ruku pod ruku s tiskom globalnog izdanja i samo nebo je granica.

VELJAČA

13.02. - Izlazak knjige 'Kako ne umrijeti od...' - dr. Michael Greger

On objašnjava kako se iscijeliti od petnaest glavnih bolesti ubojica koji danas haraju svijetom. Knjiga je već godinu dana među 200 najprodavanijih knjiga na Amazonu.

OŽUJAK

19.03. - David Icke World Wide Wake Up Tour Ljubljana

Najpoznatiji svjetski teoretičar zavjera i uspješan publicist turneju po zemljama regije započinje u Ljubljani, točnije u Gospodarskom Rastavišću. Karata je sve manje i požurite se ugrabiti vlastiti primjerak.

27.03. - Izlazak knjige 'Fantomski Ja' - David Icke

Ususret Ickeovom dolasku u hrvatsku metropolu Teledisk je otkupio prava na njegovu posljednju knjigu koja je svojim formatom predstavila osvježenje naspram tri četiri knjige koje su, ruku na srce, bile prilično slične. I nesumnjivo će biti riječ o bestselleru.

TRAVANJ

01.04. - David Icke World Wide Wake Up Tour Zagreb

Icke nakon Slovenije dolazi i u Zagreb, a to je idealan povod rasprodaji dvorane Studentskog centra. Isto tako, Teledisk će ovaj događaj iskoristiti i za promociju njegove najnovije knjige, kao i Ickeova gostovanja po vodećim hrvatskim medijima.

07.04. - Istrakon 18 Pazin

Osamnaesta godina popularne pazinske konvencije i punoljetnost. Tema će biti 'Virtualna stvarnost' uz transhumanizam, digitalne svjetove i povezanost tehnologije i čovjeka kroz SF.

21.04. - Izlazak knjige - 'Društveni inženjering' - Ratko Martinović

Uz par mjeseci odgode i točno tri godine nakon prvijenca 'Subliminalne poruke', Martinović izdaje drugu knjigu iz trilogije 'Globalna manipulacija'. Ovaj puta je riječ o društvenom inženjeringu prožetom kroz dinamičnih tristotinjak stranica.

23.04. - Graham Hancock i Robert Bauvall na Jadranu

Rastuća organizacija 'Bridging Heaven and Earth' još jednom oduševljava hrvatske fanove alternative i na tjedno krstarenje Jadranom dovodi legende arheologije Grahama Hancocka i Roberta Bauvalla. Dvojac koji je otkrio korelacije piramida sa sazviježđima i popularizirao psihodelike svakako će gostovati i u domaćim medijima.

29.04. - David Icke World Wide Wake Up Tour Beograd

Nakon Slovenije i Hrvatske Icke zaokružuje regionalnu turneju sa srpskom prijestolnicom. To mu je premijerni nastup kod naših istočnih susjeda i svi oni koji ne uspiju rezervirati datum u Ljubljani i Zagrebu imaju prigodu za popravni.

SVIBANJ

12.05. - Sferakon 2017 Zagreb

Najdugovječnija SF konvencija u Hrvata tradicionalno nastavlja sa svojim planom i programom, a naredne godine će Društvo SFera nastojati napraviti još bolju konvenciju od prethodnih. Ljubitelji SF-a opet dolaze na svoje.

15.05. - Izlazak knjige 'Magicians of the Gods' - Graham Hancock

Nastavak velikog bestselera 'Otisci Bogova' renomiranog autora Grahama Hancocka dovodi u pitanje postojanje pretpotopne civilizacije, kao i tradicije koja je naslijedila njihova učenja kroz škole misterija, tajna društva i magijsku predaju.

LIPANJ

16.06. - Konferencija o Bosanskim piramidama - Visoko

U Visokom se već tradicionalno održavaju vrlo interesantne konferencije, a naredne godine će osim domaćina dr. Semira Osmanagića u Visoko među ostalima doći i uvijek zanimljivi Valerij Uvarov. Ulaz je otvoren za sve znatiželjnike.

17.06. - Marsonikon 6 Slavonski Brod

Brodska SF konvencija dolazi u svom šestom izdanju i šuška se da bi tema mogao biti istočnoeuropski SF. Paralelno se radi i na zbirci kratkih SF priča 'Marsonic 11' što dokazuje da ekipa nikada ne miruje.

SRPANJ

17.10. - Izlazak knjige 'Misteriji uzašašća - Razrješenje kozmičke bitke dobra i zla' - David Wilcock

Omiljeni alternativac i prodavani autor David Wilcock nakon uspješnica 'Ključ sinkroniciteta' i 'Potraga za izvornim poljem' dolazi s novim iščekivanim naslovom. Teledisk je kao i inače prepoznao potencijal, a svi željno iščekujemo materijal.

21.07. - Fantastikon 2017 Split

Konvencija fantastike, igre i znanstvene fantastike gurnula je konvencijski svijet na južni dio Hrvatske, a sudeći po svjedočanstvima posjetitelja to je bio pun pogodak. Split živi žanr i time zaslužuje svaku pohvalu.

KOLOVOZ

18.08. - Liburnicon 12 Opatija

Vjerojatno i najveća SF konvencija u regiji godinama oduševljava svojom veličinom, brojem posjetitelja, stranim gostima i ugodnim vremenom. Nesumnjivo će isti princip nastaviti i naredne godine, a žanrovski fanovi samo napeto čekaju novosti.

RUJAN

02.09. - Giorgio A. Tsoukalos i David Childress na Jadranu

'Bridging Heaven and Earth' ne staje i za jesensko krstarenje rezervirali su fantastičan dvojac. Tsoukalos proteklih par godina plijeni pozornost kao autor serijala 'Ancient Aliens', a David Childress desetljećima oduševljava knjiškim naslovima. Jedva čekamo!

05.09. - Eckhart Tolle - Royal Festival Hall, London

Dolazak jednog od najpoznatijih svjetskih alternativaca u Europu nakon dužeg vremena svakako će motivirati brojne čitatelje i fanove da kupe sve jeftinije avionske karte za Englesku i za svega 50 funti posjete ovo veliko predavanje.

LISTOPAD

13.10. - Rikon 2017 Rijeka

Riječka konvencija fantastike u respektabilne prostorije dovodi najbolje od žanra, a tako će biti i sljedeće godine. Koga ćemo sve vidjeti i uz kakav program, preostaje na organizaciji. A nama preostaje da čekamo i uživamo.

20.10. - Osmi sajam alternative 'Mystic' - Zagrebački Velesajam

Osma inačica najvećeg alternativnog zbivanja u regiji, te sajmova zdrave hrane i pčelarstva na velesajmu će okupiti kremu alternative. Odlična i posjećena predavanja, štandovi i gomila zbivanja opet će oduševiti sve entuzijaste i fanove.

STUDENI

03.11. - Izlazak romana 'Kaleidoskop' - Ratko Martinović

Drugi Martinovićev ovogodišnji naslov (ako ne računamo englesko izdanje s početka godine) njegov je roman prvijenac i za razliku od publicistike definitivno najosobnija knjiga. Cikličnost života, reinkarnacija i poruka zamotani u povijesni SF!

07.11. - Interliber 40 - Zagrebački Velesajam

Jubilarni 'Interliber' mogao bi nakon dužeg sušnog knjiškog razdoblja napokon u hrvatsku metropolu vratiti miris knjige, a svakako i brojne strane autore kao glavne programske goste. Teledisk će svakako imati vlastiti štand.

PROSINAC

???

student financial help center