Duhovno kuhanje i krvna žrtva: Je li u pitanju krvavi ritual okultne elite?

Napisao  Pročitano 2527 puta

Anthony Bourdain, Kate Spade, Inés Zorreguieta - tri suicida u tri dana, vješanje. I svi navedeni bili su praktikanti bizarne prakse zvane 'Duhovno kuhanje'.

 

 

Nakon šokantnih vijesti opet se aktualizirala priča o telemističkom ritualu Aleistera Crowleya kojeg je popularizirala srpska umjetnica Marina Abramović.

 

Thelema, Crowley i Marina Abramović

 

Inés Zorreguieta mlađa je sestra nizozemske kraljice Máxime i autorica studije ‘Razlike među spolovima i njihova veza sa samoubojstvom i sličnim ponašanjima’. Kate Spade poznata je američka modna dizajnerica s brojnim okultnim kampanjama. Anthony Bourdain legendarni je kuhar i promotor kulinarskih tradicija diljem svijeta poznat po uživanju u heroinu i fentanilu. A sve ih navodno veže i tzv. ‘spiritualno kuhanje’, bizarna ‘umjetnička’ disciplina koju je svojevremeno patentirao ‘najluđi čovjek 20. stoljeća’ Aleister Crowley, a počela ju je svojatati i srpska suvremena umjetnica Marina Abramović. Iako je po nekim analitičarima samo riječ o šifriranoj poruci između Abramovićke i voditelja Clintoničine kampanje Johna Podeste, neki smatraju kako je doista riječ o Crowleyevom ritualu. Britanski okultist taj je oblik večere nazivao ‘religijskim sakramentom Theleme’ u kojem su se podrazumijevali menstrualna krv, majčino mlijeko, urin i sperma kao ‘umjetnički mediji’.

 

Abramovićka je doduše na tu ‘večeru’ pozvala veći broj poznatih pa su mnogi od njih došli ni ne znajući što ih očekuje. A po svjedočanstvima krvlju koja joj je kapala iz zarezanog srednjeg prsta lijeve ruke po zidu je pisala riječi koje simbolički prezentiraju ‘zajednicu mikrokozmosa, čovjeka, makrokozmosa i Božanskog’. ‘Spirit Cooking’ je još sredinom 90-ih izvodila po mnogim muzejima širom svijeta. “Bijesna sam, te stvari su potpuno izvučene iz konteksta. Bila je to sasvim normalna, obična večera. Zapravo sasvim običan menu, koji ja zovem ‘duhovno kuhanje’. Nije bilo krvi, ničeg takvog. Poanta je u tome da stvari nazivamo smiješnim imenima. Svatko tko želi može pročitati moje memoare i vidjeti da je ono što radim jako daleko od sotonizma. Više od svega, zapravo se bavim duhovnošću”. Poznata ljevičarska aktivistica Cassandra Fairbanks prva se okomila na Srpkinju i polaznike. “Abramovićka je od ranije poznata po svojoj krvavoj umjetnosti, a ovaj puta se opetovano bockala u ruke. Zatim je bacala nokte i kosu u zapaljeni pentagram, isti onaj u koji je na koncu uskočila i pala u nesvijest”.

 

Bizarne maske, Weinstein, simbolika i čudne okolnosti

 

Ovakve ceremonije podsjećaju na holivudske priče iz šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog stoljeća, a najpoznatija je svakako ona o Sharon Tate, Charlesu Mansonu, brutalnom ubojstvu, te suprugu Romanu Polanskom čije je ponašanje narednih dana bilo sve samo ne normalno. Zato je u fokus medija došao suprug Kate Spade, Andy Spade. Danima nosi bizarnu masku miša iz Disneyevog crtanog filma ‘The Rescues’ (1977.) poznatog po brojnim subliminalnim porukama. Mediji su ga napali jer oko vrata nosi crveni šal, po obrisima izrazito sličan uzročniku tragedije. Spade je novinarima samo kratko rekao da ‘ovo nije bila ona i da je izgubila bitku s osobnim demonima nakon duge borbe’. Modne ikone sam način ubojstva povezuju s onima Alexandera McQueena i L’Wren Scott – pribojavaju se da bi ovo moglo postati nekakav morbidan trend.

 

Inés Zorreguieta je u svojoj psihološkoj studiji nastojala razjasniti elemente samoubojstva, motive i različite načine – na kraju je podlegla onomu što je u knjizi nastojala dokučiti. Anthony Bourdain je pak s djevojkom Asiom Argento žestoko napao lidera holivudske zlostavljačke hobotnice Harveya Weinsteina koji je također navodno sudjelovao na aktu spiritualnog kuhanja, iako za tako što nema dokaza izuzev ‘rekla-kazala’ svjedočanstava prisutnih insajdera. Možda je preambiciozno pričati o poveznici holivudske elite i seksualnih delikta koje prakticira, spiritualnom kuhanju i suicidima – no da se neke čudne i bizarne okolnosti isprepliću i da sve podsjeća na neke već viđene obrasce, to svakako. U kolikoj je mjeri u pitanju okultizam, a u kolikoj niz slučajnosti – sve je teže rekonstruirati i povezati…

student financial help center