Psihodelici

Psihodelična terapija u značajnom je porastu proteklih godina, odnosno u povratku nekadašnjim pionirskim okvirima prije vala potpune zabrane, prenosi Science Alert.
Osamdeseto izdanje Podcast Inkubatora u MiS Studio Ratku je u goste dovelo duo koji godinama nastoji promijeniti zakonske odredbe vezane uz biljku konoplju - predsjednika Povjerenstva za analizu i preporuke…
Nedavno sam bio na zanimljivom i mističnom putovanju, vozilom koje se zove ayahuasca. Za razliku od nekih prijašnjih situacija, ovoga puta nisam imao nikakvih pitanja, namjera, očekivanja, u potpunosti sam…
Učestalo se vode rasprave o jačini psihoaktivnih učinaka nekih rijetkih i iznimno moćnih vrsta psilocibinskih gljiva.
Nadahnuti njujorški bankar posvetio je većinu svog života etnomikologiji. Bavio se istraživanjem šamanskih praksi konzumiranja gljiva s psihodeličnim i duhovnim svojstvima te je i sam imao iskustvo mističnih vizija.
Šamanizam je već tisućljećima sastavni dio čovječanstva, šamani su bili prvi iscjelitelji, učitelji i učenjaci. Na žalost, njihova se mudrost s vremenom izgubila, srećom ne i nepovratno.
Već smo u više navrata pisali o psilocibinskim gljivama s halucinogenim svojstvima, a ovoga puta prenosimo članak o njihovoj povijesti s portala Net.
Mnogi korisnici kanabisa znaju da se njegove ljekovite moći ne ograničavaju samo na tjelesno iscjeljivanje, ova je biljka moćan vodič kroz duhovne sfere i put do iskonske mudrosti bez ograničenja…
Znanstvenici sa Sveučilišta Utah odlučili su testirati moždanu aktivnost devetnaest mormona tijekom različitih dnevnih rutina. Zaključak je bio prilično interesantan.
Diljem svijeta potražnja za ayahuasca napitkom raste, zbog ljekovitih i duhovnih svojstava. No, kao i svaka globalizacijska priča, i ova prijeti gušenjem ove tradicije na samom izvoru.
Stranica 1 od 4
student financial help center