Psihodelici

Učestalo se vode rasprave o jačini psihoaktivnih učinaka nekih rijetkih i iznimno moćnih vrsta psilocibinskih gljiva.
Nadahnuti njujorški bankar posvetio je većinu svog života etnomikologiji. Bavio se istraživanjem šamanskih praksi konzumiranja gljiva s psihodeličnim i duhovnim svojstvima te je i sam imao iskustvo mističnih vizija.
Šamanizam je već tisućljećima sastavni dio čovječanstva, šamani su bili prvi iscjelitelji, učitelji i učenjaci. Na žalost, njihova se mudrost s vremenom izgubila, srećom ne i nepovratno.
Već smo u više navrata pisali o psilocibinskim gljivama s halucinogenim svojstvima, a ovoga puta prenosimo članak o njihovoj povijesti s portala Net.
Mnogi korisnici kanabisa znaju da se njegove ljekovite moći ne ograničavaju samo na tjelesno iscjeljivanje, ova je biljka moćan vodič kroz duhovne sfere i put do iskonske mudrosti bez ograničenja…
Znanstvenici sa Sveučilišta Utah odlučili su testirati moždanu aktivnost devetnaest mormona tijekom različitih dnevnih rutina. Zaključak je bio prilično interesantan.
Diljem svijeta potražnja za ayahuasca napitkom raste, zbog ljekovitih i duhovnih svojstava. No, kao i svaka globalizacijska priča, i ova prijeti gušenjem ove tradicije na samom izvoru.
Rolling Stone magazin u svom najnovijem američkom izdanju otvara put ka legalizaciji psihoaktivnih supstanci kroz njihovu destigmatizaciju i religijsku uporabu.
Tijekom dugog niza godina korisnike i znanstvenike intrigira zagonetna moć psihodelične tvari, DMT-a, koja omogućava promijenjeno stanje svijesti. Najnovije istraživanje pokušava proniknuti još dublje i iskoristiti mogućnosti DMT-a za psihoterapijske…
'Sveti Gral' psihonauta napokon je otkriven - ekvadorski lišaj uspio je povezati psilocibin 'čarobnih gljiva' i DMT iz Ayahuasce u do sada neviđenom psihoaktivnom spoju.
Stranica 1 od 4
student financial help center