Psihodelici

Podcast Inkubator i njegova 122. epizoda ugostio je MiS Studiju Ivana Vukovića Magellana, kultnog 'underground' repera i čovjeka koji je javno odlučio progovoriti o svojim iskustvima na Ayahuasci.
Psihodelična terapija u značajnom je porastu proteklih godina, odnosno u povratku nekadašnjim pionirskim okvirima prije vala potpune zabrane, prenosi Science Alert.
Osamdeseto izdanje Podcast Inkubatora u MiS Studio Ratku je u goste dovelo duo koji godinama nastoji promijeniti zakonske odredbe vezane uz biljku konoplju - predsjednika Povjerenstva za analizu i preporuke…
Nedavno sam bio na zanimljivom i mističnom putovanju, vozilom koje se zove ayahuasca. Za razliku od nekih prijašnjih situacija, ovoga puta nisam imao nikakvih pitanja, namjera, očekivanja, u potpunosti sam…
Učestalo se vode rasprave o jačini psihoaktivnih učinaka nekih rijetkih i iznimno moćnih vrsta psilocibinskih gljiva.
Nadahnuti njujorški bankar posvetio je većinu svog života etnomikologiji. Bavio se istraživanjem šamanskih praksi konzumiranja gljiva s psihodeličnim i duhovnim svojstvima te je i sam imao iskustvo mističnih vizija.
Šamanizam je već tisućljećima sastavni dio čovječanstva, šamani su bili prvi iscjelitelji, učitelji i učenjaci. Na žalost, njihova se mudrost s vremenom izgubila, srećom ne i nepovratno.
Već smo u više navrata pisali o psilocibinskim gljivama s halucinogenim svojstvima, a ovoga puta prenosimo članak o njihovoj povijesti s portala Net.
Mnogi korisnici kanabisa znaju da se njegove ljekovite moći ne ograničavaju samo na tjelesno iscjeljivanje, ova je biljka moćan vodič kroz duhovne sfere i put do iskonske mudrosti bez ograničenja…
Znanstvenici sa Sveučilišta Utah odlučili su testirati moždanu aktivnost devetnaest mormona tijekom različitih dnevnih rutina. Zaključak je bio prilično interesantan.
Stranica 1 od 4
student financial help center