Misterije

Vodorige su bizarne kreature koje 'štite' crkve diljem Europe, a objašnjenje koje ćete prvo čuti uz njihovu svrhu je drevni oluk koji kišnicu sprječava da nesmetano curi niz zidove katedrala.
Eshatologija je po definiciji dio teologije i filozofije koji opisuje apokalipse kod raznih religija ili pak završne sudbine.
Iako je kriptozoologija u posljednje vrijeme nekako pala u zaborav i drugi plan, mediji s vremena na vrijeme objavljuju zanimljive enigme. Jedna takva dolazi s Filipina, prenosi Metro.
Legendarni Voynichov rukopis duže od stoljeća prolazi kroz analize i razne teorije, no upravo sada je ovaj priručnik iz 15. stoljeća došao najbliže svom dešifriranju, prenosi Arstechnica.
Google Earth i Google Maps godinama služe kao poligoni istraživanja mnogim analitičarima, naročito jer kriju brojne zabranjene zone, vojne komplekse ili obrisane sekvence sa satelita.
Nakon slike na kojoj Indijanac upravlja ogledalom ili, kako neki tvrde, iPhoneom, Internet je polako preplavio video iz Tajvana, točnije Hsincha.
Iako je povijest neobičnih strvina na obalama bila i tema kultnih knjiga Arthura C. Clarkea, nerijetko se događaju situacije u kojima nije poznato o čemu se zapravo radi.
Iako je kriptozoologija po mnogima okarakterizirana ili kao pseudoznanost ili kao puki avanturizam, nerijetko se događaju otkrića izgubljenih vrsta.
Svjedoci navode kako su uvjereni da su ugledali legendarnog tasmanijskog tigra, životinju koja je izumrla prije više od 80 godina i čiji je posljednji predstavnik uginuo u zoološkom vrtu 1936.…
Jordan Maxwell opet nas je počastio svojim gostovanjem u The Richie Allen showu, a ovaj puta nastojao je još dublje ući u zečju rupu globalne zavjere.
Stranica 1 od 9
student financial help center