Misterije

Velika znanstvena istraga o sastavu jezera navodno nije usmjerena ka 'potrazi za nepostojećim čudovištem', no svi mediji fokusirani su isključivo na taj dio priče.
Hodanje po žaru jedan je od najstarijih duhovnih obreda na svijetu. U Bugarskoj je UNESCO zaštitio nestinari plesače koji na dan sv. Helene i Konstantina bosonogi plešu na vatri. U…
Bajke o prinčevima na bijelim konjima što svoje drage spašavaju iz dvorca koje čuva zmaj su klasika srednjovjekovne zbilje.
Za vrijeme obilaska Arheološko-turističkog parka „Ravne 2“, koji se nalazi u samom podnožju Bosanske piramide Sunca, ispod ulaza u tunelski labirint, 1. decembra ove godine, Semir Osmanagić je igrom slučaja…
Jedan neobičan događaj odigrao se u Francuskoj 1997. godine. Da se tako nešto dogodilo prije petsto godina, u vrijeme najžešćih borbi protiv vještica, možda bi i bilo razumljivo, ali se…
Vile su mitološke djevojke neobične ljepote obdarene čarobnim moćima, a osobito su zastupljene u keltskoj i slavenskoj mitologiji.
Američki stručnjak za ispitivanje, bivši agent CIA-e i izumitelj poligrafa Cleve Backster (1924-2013) najpoznatiji je po otkriću vezanom uz biljke, istom onom koje je i dan danas osporavano u raznim…
Vodorige su bizarne kreature koje 'štite' crkve diljem Europe, a objašnjenje koje ćete prvo čuti uz njihovu svrhu je drevni oluk koji kišnicu sprječava da nesmetano curi niz zidove katedrala.
Eshatologija je po definiciji dio teologije i filozofije koji opisuje apokalipse kod raznih religija ili pak završne sudbine.
Iako je kriptozoologija u posljednje vrijeme nekako pala u zaborav i drugi plan, mediji s vremena na vrijeme objavljuju zanimljive enigme. Jedna takva dolazi s Filipina, prenosi Metro.
Stranica 1 od 10
student financial help center