Misterije

Za vrijeme obilaska Arheološko-turističkog parka „Ravne 2“, koji se nalazi u samom podnožju Bosanske piramide Sunca, ispod ulaza u tunelski labirint, 1. decembra ove godine, Semir Osmanagić je igrom slučaja…
Jedan neobičan događaj odigrao se u Francuskoj 1997. godine. Da se tako nešto dogodilo prije petsto godina, u vrijeme najžešćih borbi protiv vještica, možda bi i bilo razumljivo, ali se…
Vile su mitološke djevojke neobične ljepote obdarene čarobnim moćima, a osobito su zastupljene u keltskoj i slavenskoj mitologiji.
Američki stručnjak za ispitivanje, bivši agent CIA-e i izumitelj poligrafa Cleve Backster (1924-2013) najpoznatiji je po otkriću vezanom uz biljke, istom onom koje je i dan danas osporavano u raznim…
Vodorige su bizarne kreature koje 'štite' crkve diljem Europe, a objašnjenje koje ćete prvo čuti uz njihovu svrhu je drevni oluk koji kišnicu sprječava da nesmetano curi niz zidove katedrala.
Eshatologija je po definiciji dio teologije i filozofije koji opisuje apokalipse kod raznih religija ili pak završne sudbine.
Iako je kriptozoologija u posljednje vrijeme nekako pala u zaborav i drugi plan, mediji s vremena na vrijeme objavljuju zanimljive enigme. Jedna takva dolazi s Filipina, prenosi Metro.
Legendarni Voynichov rukopis duže od stoljeća prolazi kroz analize i razne teorije, no upravo sada je ovaj priručnik iz 15. stoljeća došao najbliže svom dešifriranju, prenosi Arstechnica.
Google Earth i Google Maps godinama služe kao poligoni istraživanja mnogim analitičarima, naročito jer kriju brojne zabranjene zone, vojne komplekse ili obrisane sekvence sa satelita.
Nakon slike na kojoj Indijanac upravlja ogledalom ili, kako neki tvrde, iPhoneom, Internet je polako preplavio video iz Tajvana, točnije Hsincha.
Stranica 1 od 10
student financial help center