Geopolitika

Nakon što Europska unija nije uspjela u dogovaranju konsenzusa tijekom imigrantske krize i nakon brojnih političkih promjena uzrokovanih problematikom - rješenje možda dođe iz najneočekivanijeg smjera.
Dvostruko izbacivanje saborskog zastupnika Ivana Pernara iz Sabora možda nikoga nije iznenadilo, no svakako nije ni nešto što već nije viđeno u globalnoj parlamentarnoj povijesti.
Kolumna profesora prava sa Sveučilišta Tennessee Glenna Harlana Reynoldsa uzburkala je američku javnosti i izazvala diskusiju na brojnim svjetskim portalima, kao i društvenim mrežama.
Nakon referendumom osiguranih ustavnih promjena oči svijeta jučer su bile uprte ka Turskoj, odnosno njihovim velikim predsjedničkim i parlamentarnim izborima.
Iako se EU godinama kune kako su priče o vojsci EU 'teorije zavjere', s vremena na vrijeme netko izađe s gotovim idejama i planovima.
Prvi puta smo ga kao alat vidjeli u ožujku protiv ruskih državljana, a već je tri mjeseca nakon pod udarom oporbe i Bruxellesa. O čemu se radi?
Iako su u Izraelu zakonom zabranjene bilo kakve rasne teorije, posebice one supremacijske - to očito ne predstavlja problem kada se sami predstavljaju superiornima.
Al Hudaydah iliti Hodeidah meta je velike bitke za Jemen koja je počela jučer, a trajanje će prvenstveno ovisiti o potencijalnoj kapitulaciji Houthija.
Mediji napadaju Trumpa za narušavanje ‘Statusa Quo’ i njegovu želju za novim pregovorima oko apsolutno svakog američkog ugovora, organizacije ili odnosa. No nemoguće mu je poreći da u nekim situacijama…
Putinov posjet Austriji iskorišten je izuzev za izravnavanje odnosa s EU i za više vrijednih sastanaka, a posebno je u fokusu bio veliki intervju za austrijski ORF.
Stranica 1 od 27
student financial help center