Kvantna znanost: Svijest postoji oduvijek i zauvijek

Napisao  Pročitano 10487 puta

Prema dr. Davidu Hamiltonu, uglednom doktoru znanosti koji je specijalizirao biološku i medicinsku kemiju, mi i naša svijest smo postojali čak i prije nego što smo se rodili.

 

 

Znanstvenici su još uvijek zbunjeni pitanjima u vezi svijesti, o tome zašto je i kako imamo, no pitanja ostaju bez odgovora. Jedna teorija je da se svijest stvara na kvantnom, subatomskom nivou putem energije koja se stalno nalazi u svemiru. Ova teorija se temelji na poznatom Einsteinovom citatu: "Energija se ne može stvoriti ili uništiti, samo može promijeniti oblik iz jednog u drugi."

 

Dr. David Hamilton tvrdi da sva svijest oduvijek postoji u svemiru i to putem kvantnih čestica, te da se prilikom rođenja ta svijest usmjerava u fizičko biće. Tako je izjavio da vjeruje da svako od nas postoji i prije nego što se rodi na zemlji te da je svako od nas je čista svijest, samo trenutno fokusirana na fizičku dimenziju.

 

Dr. Hamilton dalje navodi: "Znanost obično tvrdi da je život nasumičan, da proizlazi iz nasumičnog rođenja subatomskih čestica, no ja se ne slažem s time. Mainstream znanost kaže da je svijest sporedni efekt moždane kemije. No, ja vjerujem da mozak samo utiče na svijest, na isti način na koji kvaliteta instalacije u TV-u utiče na obradu signala, a tako i na kvalitetu slike koju dobivamo. Kako TV ne stvara program, tako ni mozak ne stvara svijest. Svijest je nešto što je fundamentalno za prirodu - ona je ugrađena u samu formu realnosti. Svijest nadilazi vrijeme i prostor. Ako krenete od pretpostavke da postojite kao čista svijest, onda je sigurno da ste postojali i prije nego što ste se rodili. Zaista, vi ste svuda!"

 

Dr. Robert Lanza ima sličnu teoriju. On vjeruje da naši umovi postoje kroz energiju koja se nalazi u našim tijelima, a oslobađaju se kada naša fizička bića prestanu postojati u procesu koji on naziva biocentrizam. Kao takva, kada naša fizička tijela preminu, energija naše svijesti može nastaviti na kvantnom nivou.

 

Dr. Lanza kaže da postoji "neograničen broj svemira, a sve što se eventualno može dogoditi se događa u nekom od svemira." Kao rezultat toga, on tvrdi da svijest nastavlja postojati u paralelnom svemiru. On također ukazuje na princip neodređenosti - teoriju iz 1927. godine njemačkog fizičara Wernera Heisenberga, koja navodi da se brzina i položaj predmeta mogu mjeriti istodobno. Stoga dr. Lanza izjavljuje: "Razmotrite princip neodređenosti, jedan od najpoznatijih i važnih aspekata kvantne mehanike. Eksperimenti potvrđuju da je ugrađen u formu realnosti, ali ima smisla samo iz biocentrične perspektive."

 

Izvor: Express

student financial help center