Arheologija i povijest

Indijski duhovni vođa Brahmarshi Mohanji po četvrti put je došao u posjetu Bosanskoj dolini piramida u Visokom. I ovaj put s njim je došlo više od stotinu njegovih sljedbenika u…
Da su krijumčari starinama stvarnost, mnogi nisu vjerovali - i sve koji su objavljivali takve priče nazivali su 'teoretičarima zavjere'.
'Prva globalna konferencija o energiji piramida' koja je 11.-12. maja 2018. održana u Visokom, opravdala je očekivanja organizatora i gostiju, ali i donijela zanimljiva predavanja.
Kada su britanski publicisti i novinari Simon Dunstan i Gerrard Williams izbacili intrigantnu tezu iznesenu u knjizi 'Sivi vuk', nisu mogli ni sanjati koliko će priča uzeti maha.
Arheološki tim s njemačkog sveučilišta Tubingen objavio je da su pronašli izgubljeni grad Mardaman star gotovo pet tisućljeća i skriven u arhipelagu Iraka.
O projektu 'Expedition: Megalith 2018 in Visoko' već smo govorili, a u pitanju je novi sadržaj, koji već itekako interesuje sve posjetioce parka 'Ravne 2' i privlači pažnju, kako stranih…
Obiteljski život ruskog predsjednika Vladimira Vladimiroviča Putina u Rusiji je svetinja - privatnost u ovoj bivšoj komunističkoj državi i dalje ima vrijednost.
Legendarne peruanske Nazca linije desetljećima zbunjuju arheologe, antropologe i povjesničare, a sada je otkriven novi niz slikarija koje se polako mapiraju i arhiviraju.
Goran Šarić gostovao je u Podcast Inkubatoru i tijekom dvosatnog razgovora iznio je uobičajeno zanimljive teze vezane uz pravo podrijetlo naroda na ovom području.
Otkriće najstarije tetovaže na svijetu obišlo je globalne medije, a njihov ponosni nositelj je egipatska mumija smještena u Britanskom muzeju, te sadrži figure životinja na rukama.
Stranica 1 od 21
student financial help center