Arheologija i povijest

'Prva globalna konferencija o energiji piramida' koja je 11.-12. maja 2018. održana u Visokom, opravdala je očekivanja organizatora i gostiju, ali i donijela zanimljiva predavanja.
Kada su britanski publicisti i novinari Simon Dunstan i Gerrard Williams izbacili intrigantnu tezu iznesenu u knjizi 'Sivi vuk', nisu mogli ni sanjati koliko će priča uzeti maha.
Arheološki tim s njemačkog sveučilišta Tubingen objavio je da su pronašli izgubljeni grad Mardaman star gotovo pet tisućljeća i skriven u arhipelagu Iraka.
O projektu 'Expedition: Megalith 2018 in Visoko' već smo govorili, a u pitanju je novi sadržaj, koji već itekako interesuje sve posjetioce parka 'Ravne 2' i privlači pažnju, kako stranih…
Obiteljski život ruskog predsjednika Vladimira Vladimiroviča Putina u Rusiji je svetinja - privatnost u ovoj bivšoj komunističkoj državi i dalje ima vrijednost.
Legendarne peruanske Nazca linije desetljećima zbunjuju arheologe, antropologe i povjesničare, a sada je otkriven novi niz slikarija koje se polako mapiraju i arhiviraju.
Goran Šarić gostovao je u Podcast Inkubatoru i tijekom dvosatnog razgovora iznio je uobičajeno zanimljive teze vezane uz pravo podrijetlo naroda na ovom području.
Otkriće najstarije tetovaže na svijetu obišlo je globalne medije, a njihov ponosni nositelj je egipatska mumija smještena u Britanskom muzeju, te sadrži figure životinja na rukama.
Meksički ronioci otkrili su možda najveće arheološko nalazište na svijetu. U nedavno otkrivenim, golemim poplavljenim špiljama uz obalu poluotoka Yucatana pronađene su ljudske i kosti izumrlih životinja. Ono što je…
Umro je John Anthony West i ta vijest o smrti legendarnog istraživača fenomena drevnog Egipta potresla je alternativnu zajednicu i arheologe. Umro je nakon duge i teške bolesti u 85.…
Stranica 1 od 21
student financial help center