Danas se sve češće u mnogim situacijama čuje pojam "politička korektnost". Što je u njoj korektno, a što ne, to je već predmet rasprava.

Graham Hancock i Robert Bauval nastavljaju svoje krstarenje Jadranom, a svojevrsni odmor od predavanja proživjeli su u ličkom Smiljanu.

Po prvi put, neuroznanstvenici su promatrali "više stanje svijesti" kod ljudi pod utjecajem psihodeličnih tvari. Iako je ovo poznato već neko vrijeme, znanstvenici su ukazali na porast raznolikosti neuronskih signala, veći od svega prethodno zabilježenog u budnom stanju.

Prema provedenoj analizi, u koju je uključena i Hrvatska, od analiziranih 84.341 uzoraka namirnica proizvedenih iz konvencionalne poljoprivrede, njih 43,9% sadrži tragove jednog ili više pesticida, u dozvoljenim granicama.

Kao što smo najavili, u vrlo ozbiljnoj i profesionalnoj produkciji američke agencije 'Bridging Heaven & Earth' nakon Danikena, Tsoukalosa, Harameina i drugih u Hrvatsku su došli kultni autori Graham Hancock i Robert Bauval.

Nakon što smo u više navrata pisali o tajnoj komunikaciji gljiva, bakterija i drugih organizama (pomoću terpena itd.), znanstvenici s nizozemskog NIOO-KNAW instituta za ekologiju otkrili su nešto sasvim novo.

David Icke je neposredno prije posjeta Beogradu iz Švedske napravio novi videocast, i to s temom koja mjesecima polarizira ljude diljem svijeta.

Povodom dolaska Grahama Hancocka i Roberta Bauvala u Hrvatsku sljedećeg tjedna prenosimo neke od podcasta i videa u kojima su sudjelovali.

Iako je kriptozoologija po mnogima okarakterizirana ili kao pseudoznanost ili kao puki avanturizam, nerijetko se događaju otkrića izgubljenih vrsta.

Smanjeni unosu hrane produžuje život brojnih organizama, uključujući i primate, prenosi Phys portal putem studije s Max Planck Instituta u Koelnu.

Stranica 1 od 169
student financial help center