Ivan Lutz

Ivan Lutz rođen je 1978. u Slavonskom Brodu, a fiziku diplomira na Odjelu za fiziku u Osijeku na temu 'Otvorena pitanja u novoj kozmologiji'. Poznati je promotor SF-a u Hrvatskoj, jedan od pokretača zbirke SF priča 'Marsonic' koja izlazi dva puta godišnje i okuplja pisce SF/F/H žanra iz cijele regije, te jedan od organizatora regionalne SF konvencije 'Marsonikon'. Piše od kada zna za sebe: kratke priče, eseje, romane... Kratke priče objavljuje u zbirkama diljem Hrvatske. 2013. godine izdaje svoj prvi roman 'Zovite ju Zemlja' u nakladništvu 'Čarobne knjige' iz Beograda, dvije godine kasnije u suatuorstvu s Gordanom Sundaćem roman 'Drum', a trenutno se sprema za izlazak nove uspješnice 'Samo igraj!'.

Telepatija dolazi od grčke riječi tele = udaljenost, daljina; i pathe = osjećaj. Jednostavno slanje ili primanje osjećaja na daljinu.
'Metuzalem je bio sin Henoka, unuk Jereda. Kada je Metuzalemu bilo sto osamdeset i sedam godina, rodi mu se Lamek. Po rođenju Lamekovu Metuzalem je živio sedam stotina osamdeset i…
Otkako je svijeta i vijeka, čovjek teži za brzinom protoka informacija, za bržim putovanjima, za kupovinom vremena.
Svaki zaljubljenik u znanstvenu fantastiku čuo je za crvotočinu (wormhole). Od kapetana Sisca koji ju čuva od zloupotrebe, do Dan Simmonsa koji ju koristi kao sredstvo transporta u remek djelu…
Prolazeći kroz povijest znanstveno fantastične književnosti, ono što bode u oči - možda više od svega - je putovanje kroz svemirska prostranstva te komunikacija.
student financial help center